Interesse? Vraag nu een gratis vrijblijvende offerte aan!

Jabo vloerkleed

Naast de merken van vloerkleden als Hamat, Sisal, Mayate4x etc. bestaat er ook het Jabo vloerkleed. Jabo is een afkorting van Jan Bosman. Jan Bosman vond in 1953 een machine uit die hennep, sisal en kokosvezels kon verwerken tot kamerbreed tapijt. Later werd er ook wol mee geweven. Het raakte een beetje in de vergetelheid, maar de laatste jaren, waarin de trend van duurzame en natuurlijke producten een hot item is, komt het weer terug in de picture. Een Jabo vloerkleed kan dus gemaakt zijn van wol, sisal of andere, eventueel gemixte materialen. Bijvoorbeeld de Collectie 2424 is geweven van gecombineerd garen met als combi 10% wol en 90% PP. Door deze combinatie krijg je een heel apart geweven karpet. Het is verkrijgbaar in 7 prachtige natuurlijke kleuren. Vraag Sisalspecialist.nl om advies over dit artikel.

Schering en inslag

Dit is een gezegde in Nederland wat dus gebaseerd is op de weefindustrie. Door de inslag of de schering te veranderen, krijg je een heel ander patroon in een Jabo vloerkleed. Ook door bijvoorbeeld de schering met een dikker materiaal te laten weven en de inslag met een dunner materiaal, krijg je een hele aparte structuur.

Er kan dus geweven worden met Sisal. Sisal is een sterke vezel die gemaakt wordt van de bladeren van een tropische palmachtige plant. Een soort hennep vezel. Verkrijgbaar in diverse mooie natuurlijke kleuren waardoor het erg trendy is in de interieurbranche.

Verschillende breedtes

De collectie van Jabo Sisal wordt wel “Sisal the original”genoemd. Een Jabo vloerkleed van sisal is in 9 kleuren verkrijgbaar en sommige zijn te krijgen in de breedte 400 en 500 cm. Ideaal als u een flinke woonkamer heeft die beter tot zijn recht komt met een groter Jabo vloerkleed. Ook Sisal is er in verschillende wevingen. Voor het bekleden van de trap is het een prachtig tapijt met een luxe uitstraling. Sisalspecialist.nl beschikt over voldoende expertise om uw inrichting aan te passen aan uw wensen.

jabo vloerkleed